Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам

06 02 2023

п Проекти на къщи

Проект на къща

Kъща „Мечта” – сбъднат сън за всяко семейство

user thumb

Angel

, Проекти на къщи

Проектът, който ви представяме днес, е истинска мечта за всяко семейство. Това е елегантна, практична и модерна къща, която без излишно разточителство осигурява на обитателите си лично пространство, място, в което да прекарват времето си заедно, и достатъчно удобства, за да може ежедневието им да тече гладко и безпроблемно.


Къща „Мечта” е свободностояща, което позволява да бъде обградена от всички страни от красив двор. Така от всичките ѝ прозорци се вижда само личния рай на собствениците на дома. Със своите 203 кв. м разгъната застроена площ тя влиза в категорията на средноголемите еднофамилни къщи. Планът е двуетажен, с класическо разпределение – на първото ниво са разположени дневните помещения и стаята за гости, а на второто – семейните спални.


Лицето на къщата е заето от голяма, покрита веранда и тераса над нея. И двете външни пространства са дооформени с красиви колони, облицовани с камък, и скатни керемидени покриви. Цветовете и декоративните елементи по фасадата са в меки цветове и класически, симетрични форми. Така от пръв поглед къщата създава усещане за гостоприемство, уют и ненатрапчив, но изискан стил.


Верандата се простира по цялата предна част на къщата и предлага достатъчно място за най-различни мебели за отдих – маса със столове, кресла, шезлонги, хамаци, люлки. В дъното ѝ е входната врата. Тя води в дълъг коридор, който свързва помещенията на първия етаж. Вдясно е голямата дневна с отворен план, която предлага на семейството място за всички активности. Тук могат да готвят, да се хранят, да почиват, да се забавляват и да посрещат гости заедно. Има достатъчно пространство за удобна кухня, голяма трапезна маса, достатъчно меки мебели за отмора на всички и допълнителна покъщнина за уют и функционалност. За допълнителен разкош в помещението е добавена камина, а за повече светлина – големи прозорци. Високи, двойни врати в двата срещуположни края на дневната предлагат директен излаз към предната веранда и задния двор. Така външното пространство става достъпно и лесно за използване, като естествена част от дома.


На това ниво, вляво от входа, е разположена и стаята за гости. Тя е просторна, снабдена с вграден гардероб и самостоятелна френска врата към верандата. Разбира се, при желание може лесно да бъде превърната в кабинет, ателие, зала за игри, кино или музика. В съседство с нея е банята, която обслужва целия етаж. Под голямото стълбище в дъното на коридора е сместено Г-образно мокро помещение, което може да се използва и като склад.


Вторият етаж е отделен за семейните спални – една родителска и две детски. Най-близо до стълбището е най-малката спалня с изглед към задния двор. Нейните 10 кв. м са достатъчни за стая за малко дете, но при нужда може да изпълнява и други функции. В края на коридора са двете по-големи стаи. Родителската е с площ близо 14 кв. м, което е достатъчно за голямо легло и други необходими мебели. Другата спокойно поема нуждите дори на голямо дете. И двете имат излаз на общия балкон в предната част на къщата. Целият етаж се обслужва от обща баня с тоалетна, разположена на удобно разстояние от всички останали помещения.

 

За контакти и информация:

 

арх. Елена Стършанова

 

Архитектурно студио „Стършанов Архитекти“

 

гр. Пловдив 4000
ул. Арх. Камен Петков, №64
Тел.: 0888 964 894

 

Е-mail: office@arhitekti.bg

 

www.arhitekti.bg


 

 Коментари

  • autor Angel

    Angel

    10/4/18, 8:42 AM

    Уникална къща!

Вашият Коментар

Предоставените данни от вас се използват за целите на уеб сайта и не се предоставят на трети лица.
* Всички полета са задължителни

Бюлетин

Прочетете декларацията за личните данни преди да се абонирате за нашият бюлетин.

Прочетох и съм съгласен с декларацията за лични данни


Анкета

В каква къща искате да живеете?

Резултати