Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам

06 02 2023

и Интериорен дизайн

Съвременна класа и изискана хармония – интериорен дизайн с много стил

Съвременна класа и изискана хармония – интериорен дизайн с много стил

user thumb

Стоян

, Интериорен дизайн

Проектът на интериорен дизайн, който ще ви представим този път, е създаден с безупречен стил и безкомпромисен професионализъм. Това е дом, обзаведен по всички правила на съвременното усещане за лукс, красота и удобство. Дело е на специалистите от интериорно студио Mood, които, както ще видите, знаят какво и как да направят, за да създадат перфектния интериор.

 


Разбира се, всяко жилище започва от антрето. Антрето тук е необичайно като размер и това е дало възможност на дизайнерите да разгърнат въображението си и му придадат неочакван, оригинален, но и стилен вид. В него са заложени и намеци за цялостния стил на интериора – подът е покрит с елегантен бял мрамор, стените са тъмни, а детайлите неочаквани, така че да разчупват строгостта на линиите, да ги оживяват и да им придават атмосферата на интелигентен, добре премерен лукс.  Тъй като антрето е доста широко, в центъра му е обособена елегантна, симетрична зона с шкафове за обувки, удобни кресла и изискани огледала. Тя е маркирана с пътека от тъмен мрамор, който продължава нататък по всички коридори и стълбища на дома. В средата на зоната е издигната колона в същия цвят, която разделя помещението на две. От двете ѝ страни има огледално разположени по един шкаф, едно кресло с декоративна възглавничка и едно шестоъгълно огледало със симетрична рамка, напомняща класическа обработка на диамант. Златистите детайли и прозрачните врати към околните помещения придават необходимия простор и балансират играта между тъмнината и светлината на мястото.

 


Дневната в жилището е натоварена с най-голяма функционалност – тя е едновременно кухня, трапезария и кът за отдих. В случая е с Г-образна форма и дизайнерите разумно са решили да използват двете ѝ части за различни функции. Тук луксът и играта на тъмнина и светлина продължават, но се добавят и по-меки елементи и цветове, които да осигурят нужното усещане за топъл уют – тъмните стени се редуват със светли, а подът е покрит с дървен паркет, който омекотява мраморните елементи в кухнята.

 


Единият ръкав на помещението е отделен за готвене и хранене. Кухнята продължава тенденцията от фоайето – стени и остров от бял мрамор със сиви жилки, съчетани с тъмни шкафове и гланцирани повърхности. Комбинирани с френската врата и прозореца към нея, те я карат да се откроява, но и да придава определена дълбочина на помещението. В непосредствена близост до къта за готвене е разположена огромната маса за хранене. Тя е изработена от същия мраморен плот, разположен върху тъмни крака. За повече свежест и за да се подчертае елегантността на тази част от интериора, над масата са разположени множество лампиони – сферични, огледални и леко екстравагантни със своя меден оттенък,различни размери и височини. Сивият килим под масата хармонира с мрамора, но плюшените, тъмно сини кресла около нея привличат окото и придават усещането за удобство и уют, въпреки студенината на камъка.

 


В другата част на помещението е разположен къта за отдих. В противовес на кухнята, той е изключително топъл и отпускащ. Тежките, тъмни завеси, както и двата еднакви килима в двете зони обединяват цялата дневна. Тук обаче е подканващо разположен огромен, дълбок диван в бежово, с много декоративни възглавнички. Масата е кръгла, също както допълнителните кресла около нея и помощната масичка между тях. Те смекчават студенината наоколо, като същевременно кореспондират със сферичните лампи над кухненската маса и създават усещането за хармония. Всичко това се допълва чудесно от дизайнерската секция в цветовете на дивана. В основата ѝ е вградена газова камина, а пламъците в нея обединяват и балансират още по-успешно различните части на помещението.

 

 


Същите материали – дървеният под и стените от бял мрамор, са повторени и в малката тоалетна за гости. Тя е допълнително разчупена от специално изградени ниши, модерен умивалник и вградена чиния, която осигурява усещането за повече простор. Едната от личните бани е издържана в абсолютно същия стил. Но в родителската баня мраморът е комбиниран с мозайка от тъмносини квадратчета, с които е облицована градената душ кабина и нишите в нея. Двойната мраморна мивка с модерни умивалници и огромните огледала над нея правят цялото помещение просторно и стилно.

 

 


Спалните в дома продължават линията на изчистена светло-тъмна елегантност. В гостната/детската има под от топъл цвят дърво, съчетан с тъмни стени. Тежките завеси са олекотени от  гланциран гардероб, заемащ цяла една стена. Леглото и килимът са в сивкави тонове, но са от изработени от меки, уютни материали.
Родителската спалня е една идея по-светла – и подът, и стените са в по-леки тонове. И тук присъстват стъклените врати и гланцираните мебели, които създават усещането за повече простор. А заобленото кресло, кръглата помощна масичка, светлият килим и тапицираното легло са носители на онова усещане за мекота и спокойствие, което всяка спалня трябва да притежава.


Прецизният подбор на елементите, функционалността на разпределението и мебелировката, последователността в стила и хармонията, която прониква във всяко едно помещение – несъмнено това е резултат от пълния професионализъм на дизайнерите от интериорно студио Mood. Няма съмнение, че са създали жилище, изпълнено с хармония, уют, елегантност и класа – от входната врата до последната картина.

 

За контакти и информация:

 

Интериорно Студио MOOD

 

www.moodinterior.com

 

E-mail: office@moodinterior.com
              info@moodinterior.com

 

тел: 0899 32 55 81

 


Вашият Коментар

Предоставените данни от вас се използват за целите на уеб сайта и не се предоставят на трети лица.
* Всички полета са задължителни

Бюлетин

Прочетете декларацията за личните данни преди да се абонирате за нашият бюлетин.

Прочетох и съм съгласен с декларацията за лични данни


Анкета

В каква къща искате да живеете?

Резултати