Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам

06 02 2023

п Проекти на къщи

Съвременен минималистичен проект за къща на два етажа

Съвременен проект за къща на два етажа

user thumb

Стоян

, Проекти на къщи

Проект на двуетажна къща „Амарилис” представлява двуетажна, еднофамилна, свободностояща къща за целогодишно ползване. Архитектите  от „Стършанов Архитекти” задоволяват персоналните изисквания на клиентите, като придават на този дом напълно модерна визия, комбинирана с перфектна функционалност.

 

 

Външният вид на къща „Амарилис” е съчетание от прецизно подбрани архитектурни елементи. Само с няколко атрактивни акцента скучният куб, който е в основата на проекта, е превърнат в привлекателна хармония от форми и цветове. Асиметричният покрив е балансиран от едностранна, V-образна колона пред входната врата. Трапецовидната форма на прозорците, които подчертават покрива, е повторена в площадката и навеса пред входната врата, за да създаде усещане за пълнота и органичност на дизайна. Фината игра на цветовете допълва елегантната визия и прави екстериора елегантен, уютен и лек.

 

 

А зад прецизността във фасадата се крие прецизност във функционалните решения. Вътрешното разпределение на помещенията в този проект на двуетажна къща е съобразено с модерния начин на живот и съвременните изисквания за стил и уют. В голямата дневна са поместени кухнята, голямата трапезария и зоната за отдих. Със своята площ от 57,50 кв. м тя създава пространство за всякакви дейности, както и за спокойно посрещане на много гости. Над се спуска по-ниския скат на покрива и създава изключително усещане за свобода и простор. От друга страна, наклоненият висок таван е атрактивен и създава възможност за оригинални интериорни решения. За допълнителен разкош цялата източна стена е заета от трапецовиден прозорец, а по южната са разположени три френски прозореца, единият от които води към градината. Така се осигурява достатъчно дневна светлина в това помещение, което съчетава в себе си цялата обща активност на семейството.

 

 

На първия етаж са разположени още няколко помещения. В голямото антре е поместен голям, вграден гардероб. Има две спални, които могат да се използват за различни цели и в разнообразни комбинации. Всяка от тях може успешно да се превърне в детска, гостна, кабинет, домашен офис, библиотека, кино зала, ателие или каквото и да е друго. Те се обслужват от обща баня. На това ниво е разположено и пералното помещение, което е достатъчно голямо и е подходящо и за килер или склад за вещите на семейството.


Вторият етаж заема само половината площ от първия. Той е отделен изцяло за нуждите на собствениците на дома. Състои се от огромна спалня с преходна гардеробна и лична баня. Спалнята е с площ почти 31 кв. м и в нея спокойно могат да се разположат не само голямо легло, а и кът за четене, почивка или работа. За допълнителен разкош спалнята има стъклена стена, която гледа към дневната. Това позволява на домакините да не са напълно изолирани от случващото се на долния етаж. В същото време допуска в спалнята да влезе още повече светлина.


Преходната гардеробна е с площ около 12 кв. м, което позволява в нея да се поберат голямо количество лични вещи на собствениците. От нея се влиза и в банята, в която са предвидени двойна мивка и преградена душ кабина.

 


Къща „Амарилис” е проект на пловдивското архитектурно студио „Стършанов Архитекти”, които са специалисти в създаването на проекти на еднофамилни къщи със стилен дизайн и перфектна функционалност.

 

За контакти и информация:

 

арх. Елена Стършанова

 

Архитектурно студио „Стършанов Архитекти“

 

гр. Пловдив 4000
ул. Арх. Камен Петков, №64
Тел.: 0888 964 894

 

Е-mail: office@arhitekti.bg

 

www.arhitekti.bg

 
Вашият Коментар

Предоставените данни от вас се използват за целите на уеб сайта и не се предоставят на трети лица.
* Всички полета са задължителни

Бюлетин

Прочетете декларацията за личните данни преди да се абонирате за нашият бюлетин.

Прочетох и съм съгласен с декларацията за лични данни


Анкета

В каква къща искате да живеете?

Резултати