Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам

06 02 2023

п Проекти на къщи

Проект на къща Nob Hill – елегантен дом

Проект на къща Nob Hill – елегантен дом

user thumb

Стоян

, Проекти на къщи

Проектът на къща Nob Hill е създаден за строеж в с. Брестник, обл. Пловдив. Това е елегантно бижу на два етажа, което комбинира съвършено удобства и стил. В еклектичния му екстериор, заедно с типичния аристократизъм от началото на миналия век, е вплетен и минимализмът на модерните архитектурни тенденции.


Хармоничният вид на фасада се постига чрез съвършената симетрия на прозорците и вратите, които са подчертани с метални парапети с изчистен дизайн. Входна врата изцяло стъклена и двукрила, както и тази, която осигурява достъп до терасата на втория етаж. Каменната облицовка на първия етаж и гаража подсилва търсената елегантност и класическа визия. От същия камък са изработени и допълнителни декоративни елементи – первази, ъглови пиластри и рамки край прозорците и вратите и това създава усещането за завършеност на интериора.  
Алеята и стълбите към входната врата също са от камък, а парапетът към стълбището е като този по прозорците и терасите. Това обединява визуално градината и дома и създава усещане за хармония.


Домът Nob Hill е свободностояща, двуетажна, еднофамилна къща с РЗП 399 кв. м. Предоставя на своите обитатели подземие, гараж, просторна, отворена дневна с кухня, три спални, два кабинета, три бани. Всяка стая разполага с огромни прозорци, които осигуряват много естествена светлина и уют в интериора.
Пристроеният гараж е предназначен за два автомобила и има площ от почти 40 кв. м. За още по-голямо удобство към него е проектирана и малка работилница, както и две допълнителни врати към антрето на дома и задния двор.


Къщата има подземен етаж, който е напълно отворен, за да може собствениците да го използват според нуждите и желанията си.


Първият етаж е с класическо разпределение – дневна с отворен план, трапезария и кухня, офис и санитарен възел. Офисът е близо до входната врата и е изолиран от другите помещения, за да е уединен за работа и удобен за посрещане на клиенти или гости. Огромната дневната с площ 68 кв. м и Г-образна форма е проектирана с югоизточно изложение. Към кухненския кът има допълнителна врата, а самият той е достатъчно просторен, за да побере всички нужни уреди и шкафове, както и голям остров с високи столове. В дневната има достатъчно пространство за ежедневието на цялото семейство, за отдих и забавления, за вечери и закуски, както и за големи партита с приятели. Голяма френска врата води към открита веранда в задния двор.


Трите семейни спални са разположени на втория етаж. Всяка разполага с вграден гардероб,  а родителската има и собствена баня. Детските стаи са с по-малка площ и достъп до обща тераса. Има и обща баня, достъпна за целия етаж, както и мокро помещение за улеснение на домакинството. Тук е и вторият офис, който е по-голям от този на долното ниво и има излаз към терасата над входната врата на къщата. Допълнителен разкош към това ниво е терасата, която използва целия покрив на гаража и до която има свободен достъп от коридора на етажа. Тя предлага още едно страхотно външно пространство за семейството, с по-добър изглед към околността.

 


За контакти и информация:

 

арх. Елена Стършанова

 

Архитектурно студио „Стършанов Архитекти“

 

гр. Пловдив 4000
ул. Арх. Камен Петков, №64
Тел.: 0888 964 894

 

Е-mail: office@arhitekti.bg

 

www.arhitekti.bg

 


Вашият Коментар

Предоставените данни от вас се използват за целите на уеб сайта и не се предоставят на трети лица.
* Всички полета са задължителни

Бюлетин

Прочетете декларацията за личните данни преди да се абонирате за нашият бюлетин.

Прочетох и съм съгласен с декларацията за лични данни


Анкета

В каква къща искате да живеете?

Резултати