Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам

06 02 2023

п Проекти на къщи

Модерна къща с пет спални и много простор

Модерна къща с пет спални и много простор

user thumb

Стоян

, Проекти на къщи

Просторна, но кокетна къща на два етажа, с дневна с отворен план, с веранда в задния двор, с отделна спалня за всеки член на семейството – в общи линии така изглежда мечтата на повечето съвременни семейства. Но къща „Олга”, която ще разгледаме сега, предлага дори повече.


Проектът на къща „Олга” е дело на страхотните специалисти от студио „Стършанов Архитекти”.  Създаден е по поръчка и е съобразен с възможностите, които предлага парцелът, както и с желанията на клиентите. Къщата е ориентирана така, че най-активните помещения и верандата да са с южно изложение, което прави дома естествено светъл и топъл. Разгънатата застроена площ на къщата е 256 кв. м и в нея са разположени 5 спални, 3 бани, няколко склада, голяма дневна и веранда.


Първото нещо, което ще забележим в тази къща, е елегантният ѝ екстериор. Тя е семпла и стилна. Класическият покрив създава усещането за уют, което е допълнително подчертано от топлите цветове по фасадата. За създаването на облика ѝ е използвана приятна комбинация от съвременни материали – камък и сайдинг в бежово и кафяво. Те изпъкват красиво на фона на кремавите стени и тъмнокафявите ивици, които подчертават прозорците, вратите и ъглите, като създават обособени зони за различните облицовки и цветове.


Влизаме в дома през малка, покрита площадка пред входната врата. Коридорът е Т-образен, за да осигури достъп до всички помещения. Съвсем до вратата е стълбището към втория етаж, осветено от прозорци. Под него архитектите са вместили удобен килер. Следват голям, вграден гардероб, след който е първата от спалните на етажа.


В дъното, в южната част на къщата, се намира голямата дневна с площ 41 кв. м. Това е мястото, в което семейството да прекарва дните си заедно, да посреща гости, да почива и да се забавлява. Формата на стаята е Г-образна и съвместява три части: кухня за готвене, зона за хранене и кът за отдих. Кухнята е просторна и вместена в чупката, като дава възможност семейството да остава заедно и да посреща удобно гостите си, без да се налага кухненските уреди да са постоянно пред очите на всички. За още по-голям уют тук е проектирано и място за камина. Стаята е оборудвана с няколко големи прозореца, както и френска врата, която води от трапезарията към верандата в задния двор. Верандата е достатъчно голяма, за да побере маса за хранене или мебели за релаксиране, според желанията на семейството. Така жилищното пространство на дома се увеличава, като дава възможност на обитателите да прекарват хубавите дни на открито без усилия.


Вдясно по коридора са разположени банята за гости, допълнителен склад и втората спалня. И двете спални тук могат да се използват и с друго предназначение, например кабинет, музикална зала, библиотека, домашно кино, стая за игри или за гости.


На втория етаж откриваме трите семейните спални. Родителската не е най-голямата от тях, но пък разполага със удобна собствена баня. Останалите две спални делят голяма обща баня с място за вана, душ кабина, пералня и сушилня. И двете имат врати към закътана южна тераса с покрив и изглед към задния двор на дома.

 

 


Проектът на къща „Олга” е елегантен, без да е претенциозен, съобразен е с всички изискванията на съвремието и осигурява пълни удобства за спокойно и щастливо ежедневие, както всички проекти на къщи, изработени от архитектите в студио „Стършанов Архитекти”.

 

За контакти и информация:

 

арх. Елена Стършанова

 

Архитектурно студио „Стършанов Архитекти“

 

гр. Пловдив 4000
ул. Арх. Камен Петков, №64
Тел.: 0888 964 894

 

Е-mail: office@arhitekti.bg

 

www.arhitekti.bg

 


Вашият Коментар

Предоставените данни от вас се използват за целите на уеб сайта и не се предоставят на трети лица.
* Всички полета са задължителни

Бюлетин

Прочетете декларацията за личните данни преди да се абонирате за нашият бюлетин.

Прочетох и съм съгласен с декларацията за лични данни


Анкета

В каква къща искате да живеете?

Резултати