Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам

06 02 2023

и Интериорен дизайн

Мезонет за хармоничен и спокоен живот

Мезонет за хармоничен и спокоен живот

user thumb

Стоян

, Интериорен дизайн

Мезонетът, който ще представим този път, побира в двата си етажа изумително количество стил, спокойствие и функционалност. Това е съвършеното модерно жилище – минималистично и уютно, със съвременни детайли и безупречна елегантност, място, в което можеш да се отпуснеш и да забравиш изцяло за забързания свят зад входната вратата.

 


Цветовата гама в цялото жилище е една и съща – интериорът във всички помещения е решен в нюанси на кафявото и сивото. Използвани са повърхности, имитиращи мрамор в бяло и сиво, част от вратите, подовите покрития и мебелите са в светли дървесни шарки, а други – в едноцветни нюанси на сивото, бежовото и кафявото. Липсата на крещящи контрасти и многоцветни повърхности, както и дървесните и мраморни детайли, създават особено усещане за спокойствие и близост до природата.


 Входното антре на жилището е съвсем малко, но в него има удобен вграден гардероб, както и врата към тоалетната за гости. За да не претрупват помещението и да създадат илюзията за простор, дизайнерите са намерили елегантно и просто решение – слели са вратите на гардероба и на тоалетната в един общ панел, изработен от лакирани, тъмни плоскости, които отразяват светлината и уголемяват визуално антрето. На отсрещната стена са закачили модерно платно в бяло и черно, което се простира по дължината на цялото помещение и допълва хомогенността му.

 


Малката тоалетна за гости е решена в типичните за мезонета цветове и материали – редуване на два вида мраморни покрития в сиво и бяло, елегантни елементи с дървесни шарки и минималистични мебели в приятен бежов цвят. Помещението е малко, но изглежда приятно и просторно заради вградената тоалетна чиния, изчистената линия на шкафовете и мивката и голямото огледало, разположено по цялото продължение на една от стените.

 

 


За да избегнат клаустрофобичното впечатление при влизане в мезонета, дизайнерите са премахнали стената между антрето и дневната, така че още от вратата посетителят да види уютния диван в основната стая.  За да прелеят визуално двете помещения, артистите са използвали най-доброто решение: стените са в еднакъв цвят, а подовото мраморно покритие продължава от антрето към част от дневната, кухнята и стълбището, като по този начин прелива трите напълно различни функционални части в една обща, хомогенна визия. Под стълбището има приятен малък килер и за да стане вратата ненатрапчиво внедрена в интериора, стената около нея е облицована с панели от същия материал и в подходящ цвят.


Трапезарията и зоната за отдих са разположени една до друга. Уютът тук е осигурен от приятен кафяв паркет, който е в тон с масите за хранене и за кафе. Огромният, приканващ диван и тапицираните столове са в сиво, което хармонизира със стените и с двата еднакви сиво-бежови килима под двата къта. Шкафът за телевизор е поръчков и изработен от плоскости, повтарящи масите и стената зад него, като по този начин се вписва елегантно в интериора.

 

 


Малката масичка за кафе има необичайна форма, която разчупва строгостта на останалите линии в помещението. Олекотената визия и металните ѝ крака са в хармония с вида на голямата трапезна маса, а за допълнителен разкош над втората са спуснати оригинални, конусовидни сиви лампи с различни големини и височини. Тези добре подбрани детайли едновременно разделят и обединяват двете зони, без да създават противоречие помежду им.


Дневната е Г-образна, като в чупката ѝ е проектирана удобна кухня. Тя е разрешена в същите приятни светлокафяви и сиви нюанси, а уредите са вградени, което я прави да изглежда по-просторна, отколкото е всъщност. За плот и гръб са избрани плоскости, имитиращи мрамор в кафяво и бяло. Долният ред шкафове е с дървесна шарка, повтаряща лицето на телевизионния шкаф, а горните – в цвета на стената пред стълбището. Това повторение на цветове и материали създава в дневната неустоима хармония и усещане за цялост, въпреки ясно разграничените зони.

 

 

Стълбището към втория етаж е малко, затова за него са избрани светли цветове, които създават илюзията за повече простор. Тъмната тясна стена дава допълнителна дълбочина, а вертикалното художествено пано на нея привлича погледа и подчертава височината, вместо липсата на широчина.


На втория етаж са разположени три семейни спални, две бани, перално помещение и гардеробна. За обзавеждането им са избрани материали и цветове от познатата вече гама – светъл паркет, стени и мебели в бежови, кафяви и сиви нюанси, лакирани повърхности в ролята на приятни акценти, увеличаващи визуално помещенията.


Спалните отново залагат на минимализма и съдържат само задължителните мебели и елементи. Леглата са тапицирани, а завесите – тежки и плътни, което прави стаите изключително топли и уютни. Мебелите са дизайнерски, с максимално изчистени и прости линии, създадени и подредени така, че да осигуряват едновременно удобство и достатъчно простор в помещенията.

 

 

 


Заслужава да се отбележи дизайнерското решение за гардероба, който заема цяла стена в основната спалня. Част от вратите му са от прозрачно стъкло, а зад тях е поставено вградено осветление, което създава едновременно елегантен и модерен акцент в интериора. В детските стаи са разположени дизайнерски бюра, които се вплитат приятно в интериора.

 

 


Родителската спалня разполага със собствена баня с тоалетна. Другите две спални са обслужвани от общ санитарен възел, достъпен от коридора на етажа. И двете разполагат с двойни мивки и душ кабини с елегантни стъклени врати. Материалите и мебелите са подбрани в стила на малката баня на долния етаж – различни видове мрамор в сиво и бяло и акценти с дървесни шарки, разположени така, че да подчертават предимствата на помещенията; вградени, висящи тоалетни и изчистени мебели за повече пространство. И отново присъства задължителният елегантен стил, който лъха от всеки милиметър на този зашеметяващ мезонет.

 

 

 

А сега разгледайте галерията и направете една виртуална разходка в спокойствието и хармонията на изумителния мезонет, дело на дизайнерите от MOOD Design. Обещаваме, че ще откриете още вдъхновяващи елементи.

 

За контакти и информация:

 

Интериорно Студио MOOD

 

www.moodinterior.com

 

E-mail: office@moodinterior.com
              info@moodinterior.com

 

тел: 0899 32 55 81

 

 

 Вашият Коментар

Предоставените данни от вас се използват за целите на уеб сайта и не се предоставят на трети лица.
* Всички полета са задължителни

Бюлетин

Прочетете декларацията за личните данни преди да се абонирате за нашият бюлетин.

Прочетох и съм съгласен с декларацията за лични данни


Анкета

В каква къща искате да живеете?

Резултати