Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам

06 02 2023

и Интериорен дизайн

Луксозна частна механа в изискан стил

Луксозна частна механа в изискан стил

user thumb

Стоян

, Интериорен дизайн

Ако винаги сте си представяли механата като място със стени от дялан камък, битови каренца и черги от раклата на баба, сега е моментът да видите, че нещата могат да бъдат твърде различни. Проектът, който ще разгледаме този път, е на луксозна механа в частен дом – място за изискана вечеря, добри напитки и уютни разговори с любими гости.

 

 


Механата се намира на партера на къщата. Интериорът е в тъмни, елегантни цветове, като в луксозен нощен бар. Стените са в черно и тъмносиньо , а няколко ключови места са облицовани с бял мрамор със сиви жилки. Играта на цветове е допълнена и от игра на текстури, които допълнително обособяват и подчертават зонирането.


За да се подсили усещането за предназначението на помещението, на ключови места в стените са вградени три уникални ниши с поставки за вино. Те са самостоятелно осветени, създават оригинален акцент и подходяща атмосфера. Между тях са сложени стилни, модерни релефни рамки. Стената, на която е разположен телевизор, е изработена от вертикални черни ребра с подчертан релеф. Подът е покрит с паркет в цвят на тъмно дърво, а под масите уютно са постелени сиви килими с графични шарки, хармониращи с мраморните стени. Осветлението на цялата механа е осъществени с насочени, приглушени светлини от лунички по окачения таван или черни, единични полилеи с изчистен до невидимост, модерен дизайн.

 

 

Механата е достатъчно просторна, за да осигури необходимото пространство посрещане на  10-15 души. Разделена е на три зони. Първа е  кухня с остров за готвене. Тя е изключително модерна. Стените, гърба на кухнята и скелета на острова са от кафяв мрамор с бежови нишки, в които приятно се вписват вратички и пана в матово черно, без дръжки. Всички електроуреди са вградени и създават усещането за монолитност и завършеност. Зоната е допълнително подчертана със светъл, едноцветен под и специални форми на окачения таван със зонирано осветление.

 

 


В съседство с кухнята е трапезарията. За да се отделят визуално двете зони, професионалистите от Mood Interior са поставили между тях вградена камина с три стъклени стени, които позволяват живият огън да се вижда от всеки ъгъл на механата. Булото на камината е облицовано с бял мрамор със сиви нишки, който се прелива в напречна пътека през помещението и още веднъж подчертава границата между зоните. До камината са проектирани вградени ниши за дърва и е поставено тапицирано кресло в ментов цвят с елегантен силует, допълнителни възглавнички и помощна масичка – кътче, което несъмнено подканва към разпускане и задушевност.

 

 

Самата трапезария е сътворена от дълъг бежов диван с удобни възглавнички край стената, две тъмни правоъгълни маси и шест тапицирани трапезни стола в цвета на дивана. Елегантните заоблени извивки на подлакътниците на дивана и на облегалките на столовете внасят усещане за комфорт и гостоприемство. Над дивана са две от нишите с вино, а отсреща – стената с телевизора и камината, на които гостите могат да се  наслаждават по време на цялата вечер. Осветлението е частично – лунички над дивана и няколко елегантни, черни полилеи в изчистени форми, спуснати ниско над масите.

 

 

В дъното на механата зоната за аперитив. Страхотните дизайнери от Mood Interior са се погрижили и тук да има едновременно разграничение и преливане към останалите зони, което е тънкостта на истинския добрия интериорен дизайн. Тук са сложили една стена в тъмносиньо, която привлича окото и създава приятен акцент. Разположили са дълбок диван в цвета на трапезния, дискретно осветен от още една серия лунички в тавана и предразполагащ към разпускане и задушевни разговори. Масичката пред него е кръгла и лакирана, в златисто и черно. Тя отразява светлината, за да създаде усещането за простор и дълбочина, но и хармонизира със стените и цветовете на кухнята. Зоната за аперитив е частично отделена от трапезната с кокетна решетка, но същевременно е приобщена към нея с една ниша за вино, повтаряща другите две, еднакъв килим и тапицерии.  За допълнителен разкош, а и като препратка към кухнята, е добавено и второ ментово кресло, но по дивана са пръснати няколко възглавнички със същата дамаска, които подсилват усещането за пълна хармония в цялата механа. За да се подчертае аристократичния дух на помещението, по стените има картини с глави на коне.

 

 

И за да бъде удобството пълно, към механата има собствен санитарен възел. Интериорът вътре продължава познатия стил и гама – стените и подът са облицовани с бял мрамор, черен мрамор и имитиращ дървени ламели фаянс. Материалите и цветовете са  използвани така, че да обособят зоните с душ кабината, тоалетната и мивката, като в същото време да ги карат да преливат хармонично една в друга. Аксесоарите тук отново са с изчистен, модерен дизайн, без да са прекалено екстравагантни.

 

За контакти и информация:

 

Интериорно Студио MOOD

 

www.moodinterior.com

 

E-mail: office@moodinterior.com
              info@moodinterior.com

 

тел: 0899 32 55 81

 


Вашият Коментар

Предоставените данни от вас се използват за целите на уеб сайта и не се предоставят на трети лица.
* Всички полета са задължителни

Бюлетин

Прочетете декларацията за личните данни преди да се абонирате за нашият бюлетин.

Прочетох и съм съгласен с декларацията за лични данни


Анкета

В каква къща искате да живеете?

Резултати