Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам

06 02 2023

п Проекти на къщи

Къща „Харизма” – обаятелен и елегантен дом

Къща „Харизма” – обаятелен и елегантен дом

user thumb

Стоян

, Проекти на къщи

Обаянието на съвременните домове често се крие в изчистените им форми и минималистичните детайли. Къща „Харизма” е типичен пример именно за такава хармония и красота. Това е дом, който е изискан, без да е претенциозен, и уютен, без да е натруфен. Модерната му визия е съчетана с перфектна функционалност, така че е напълно подходящ за днешното забързано ежедневие, като в същото време осигурява дом, в който можеш да създадеш свой собствен свят и да се отпуснеш в края на дългия ден.


Къща „Харизма” е създадена от талантливите архитекти от студио „Стършанов Архитекти” и е изцяло в духа на съвременното виждане за семейно жилище – тя е двуетажна, самостоятелна, с дневна с отворен план, две спални и няколко практични екстри. Разгънатата застроена площ от 262 кв. м осигурява достатъчно пространство за спокойно ежедневие, общи дейности и лично пространство на всеки един от обитателите ѝ.


Фасадата на къщата е изчистена, симетрична и в стилни цветове. Елегантните колони и скатните покриви подчертават хармонично разположения втори етаж . Верандата и покритата тераса в предната част на къщата създават усещане за гостоприемен уют и за плавен преход от двора към дома. Светлите цветове на стените и колоните, комбинирани с тъмни покриви и дограма, подчертават красивите форми на къщата и ѝ придават допълнителна елегантност.

 

 

Вътрешността на дома е изключително функционална. Просторната дневна на първото ниво заема площ от 46 кв. м и осигурява достатъчно пространство, за да може обитателите да прекарват заедно дните си и да посрещат гости. Огромните прозорци и френската врата към предната веранда осигуряват много светлина, приятни гледки към градината и удобен достъп до красиво оформената външна част. В дневната са разположени кухнята, трапезарията и зоната за отдих, които могат лесно да бъдат обзаведени в стила на собствениците. За допълнително удобство има директна връзка с отделно помещение в задната част на къщата, което може да бъде използвано по различни начини. Помещението и има отделна врата към двора и задната веранда. Това осигурява възможност да бъде използвано за различни цели в зависимост от желанията и нуждите на семейството – например склад, работилница, ателие, кабинет, стая за игри и др.

 

 


На първия етаж е разположена и първата спалня. Тя е снабдена със самостоятелен санитарен възел и голям прозорец с изглед към предния двор. За допълнително удобство на етажа е планирана и тоалетна за гости, както и закътано перално помещение в нишата под стълбището.


Второто ниво е отделено изцяло за втората спалня. От нея се излиза на уютна покрита веранда, разположена точно над входа на къщата. До спалнята е проектирана голяма баня, в която могат да се поберат всички удобства – двойна мивка, вана, душ кабина. Така етажът осигурява всичко необходимо за спокойна почивка на собствениците на този прекрасен дом.

 

 

 

За контакти и информация:

 

арх. Елена Стършанова

 

Архитектурно студио „Стършанов Архитекти“

 

гр. Пловдив 4000
ул. Арх. Камен Петков, №64
Тел.: 0888 964 894

 

Е-mail: office@arhitekti.bg

 

www.arhitekti.bg

 Вашият Коментар

Предоставените данни от вас се използват за целите на уеб сайта и не се предоставят на трети лица.
* Всички полета са задължителни

Бюлетин

Прочетете декларацията за личните данни преди да се абонирате за нашият бюлетин.

Прочетох и съм съгласен с декларацията за лични данни


Анкета

В каква къща искате да живеете?

Резултати