Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам

06 02 2023

п Проекти на къщи

Къща „Наталия” – оптимално разпределение за максимално удобство

Къща „Наталия” – максимално удобство

user thumb

Стоян

, Проекти на къщи

Къща „Наталия” е красив и изключително удобен дом за семейство с деца. Умелите архитекти от студио „Стършанов архитекти” създават тази къща с идеята да бъде модерна и практична, да не е прекалено голяма, но да е достатъчно функционална, за да осигури всички условия за един спокоен, подреден и щастлив ежедневен живот на едно задружно семейството.

 

 


Къщата заема площ от 130 кв. м и е едноетажна, което спестява ежедневното качване и слизане по стълбите. Тя е свободностояща, с прозорци във всички посоки и няма гараж, но пък е снабдена с уютна веранда с навес. Разполага с три самостоятелни спални и голяма дневна с отворен план, съвсем в духа на съвременните изисквания и търсения.

 

 


Фасадата на къщата е максимално изчистена – едноцветните, семпли стени в класическо сиво се оказват подходящ фон за атрактивните, изпъкнали, яркооранжеви рамки около големите прозорци. Тази минималистична визия създава приветлив, модернистичен и изключително стилен вид на екстериора на дома. Допълнителен чар придават двата ъглови прозореца в двата края на предната фасада, които добавят необходимата щипка оригиналност и дори футуристичност.


Пред входната врата е разположена подканващо покрита площадка, която създава уют, още преди да прекрачите прага. Г-образният коридор зад вратата е тесен, за да не заема излишно голямо пространство. В началото са санитарните помещения – голямата семейна баня, отделната тоалетна за гости и пералното, което успешно може да комбинира функциите на килер, гардероб и мокро помещение. И тук архитектите следват идеята за оптимално усвояване на пространството, като ги проектират така, че да предлагат всички удобства, без да бъдат нито разточително големи, нито прекалено малки.


В лявата част на дома е разположена най-малката от трите спални. Тя е близо до санитарните възли и дневната. Това я прави удобна за стая за гости, кабинет или родителска стая, ако децата в семейството са по-големи. Вдясно, в дъното на коридора, са останалите две спални, които имат различни размери. Те също могат лесно да се разпределят според нуждите на обитателите.


В задната част на дома е разположена основната стая – дневната. Тя има Г-образна форма, което позволява кухнята, трапезарията и зоната за отдих да се вместят в нея по удобен, но  ненатрапчив начин. В едната чупка е поместен къта за готвене, а в другата – диванът за почивка и забавления. Между тях няма смущаваща видимост, но в същото време остават в същата стая. По средата е голямата маса за хранене, която е еднакво достъпна и от двете места. Това я прави подходяща както за семейни трапези, така и за посрещане на гости. От дневната през френска врата се излиза на покрита веранда в задния двор, която позволява в топлите дни семейството лесно да пренася ежедневието си на открито.

 

 

За контакти и информация:

 

www.proektinakashti.bg

 

телефон: 0895 679 936

 Вашият Коментар

Предоставените данни от вас се използват за целите на уеб сайта и не се предоставят на трети лица.
* Всички полета са задължителни

Бюлетин

Прочетете декларацията за личните данни преди да се абонирате за нашият бюлетин.

Прочетох и съм съгласен с декларацията за лични данни


Анкета

В каква къща искате да живеете?

Резултати