Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам

06 02 2023

п Проекти на къщи

Къща „Монтоне” – три етажа уют и удобства

Къща „Монтоне” – три етажа уют и удобства

user thumb

Стоян

, Проекти на къщи

Еднофамилните къщи на три етажа не са често срещани, особено когато парцелът е достатъчно голям, за да позволи обширна площ за всеки един от етажите. Но къща „Монтоне” е едно от ония изключения, които са наслада за собствениците си.

 


Проектът на къща „Монтоне” има изключително съвременна визия, без да е твърде екстравагантна и предизвикателна. Екстериорът е минималистичен, а красотата му се създава предимно от игра на обеми и декоративни елементи с прави ъгли.

 


По фасадата има участъци със сайдинг или каменни плочи, а прозорците и вратите са подсилени с елегантни, изчистени рамки, които приятно разчупват визията и допълват хармонията на цветовете и формите. Плоският покрив подсилва усещането за кубичност на сградата, като същевременно осигурява онзи елегантен и модерен силует, търсен съзнателно от архитектите и възложителите. Единственият елемент, който разчупва строгостта на правите ъгли, е трапецовидната площадка пред входната врата, върху която е изграден същия по форма и размер навес. За още по-ефектен вид, навесът е подпрян върху чаровна V-образна колона. Къщата разполага с две просторни тераси и веранда, които са снабдени с елегантни перголи за допълнителен разкош и удобство.


Фасадата е издържана изцяло в бяло и нюанси на топло кафяво. Това ѝ придава едновременно елегатен и гостоприемен вид.


Разпределението на помещенията е съобразено изцяло с желанията на възложителите на проекта. Като добри архитекти, специалистите на „Стършанов архитекти” са се погрижили да по-активните помещения да имат южно изложение. Антрето е в северната част, заедно с двойния гараж, който е част от сградата. В гаража има малък склад, който използва пространството под стълбището. В задната му част пък е добавена просторна работилница с допълнителен изход към задния двор, а в съседство с нея – малка тоалетна с достъп от двора.

 


В самия коридор е отделено място за вграден гардероб и удобно портманто. Близо до входната врата е спалнята за гости, която може да бъде използвана и за кабинет, офис, работилница, кино зала или други нужди на семейството. Има и прилична по размери баня за гости, както и допълнителен склад, разположен в топлата връзка между гаража и партера.  


В южната част на първото ниво е разположена просторна дневна, която обединява всички дневни активности на семейството. Правоъгълната ѝ форма дава пълна свобода в създаването на интериора. Има достатъчно място за голяма кухня с широк остров, който може да се използва за готвене, закуска или напитка. Към кухнята има проектиран килер за продукти, осигуряващ още по-голямо удобство на домакините. Площта на стаята е над 46 кв. м – достатъчно място за трапезна маса за много гости, голям диван за качествена почивка и всичко останало, от което обитателите имат нужда, за да прекарват качествено времето си заедно. В дневната има две френски врати, които водят към покритата веранда в задния двор. Това позволява на семейството лесно да живее на открито в хубавите дни на годината.


На вторият етаж са семейните спални, отново с южно изложение. В проекта на къща „Монтоне” те са две на брой и са достатъчно големи, за да дадат възможност на родителите и децата да имат място за лични занимания и почивка. Стаите използват обща баня, както и голям, общ, самостоятелен дрешник, комбиниран с кът за пералня и сушилня. Дрешникът е с площ над 26 кв. м и има два самостоятелни прозореца, за да бъде светъл, удобен и уютен. От етажа има директен достъп до покрива на гаража, който може да се използва като балкон с площ над 96 кв. м – за игри, за напитка, за почивка и др.

 


Третият етаж има за цел да направи така, че покривът на къщата да се превърне в удобен втори балкон. Закритата част се използва като бар, който обслужва 57 кв. м Г-образно открито пространство с две големи перголи за сянка и уют. Така собствениците на дома могат да се наслаждават възможно на най-добрата гледка над околността и да посрещат удобно гости.

 

 

За контакти и информация:

 

арх. Елена Стършанова

 

Архитектурно студио „Стършанов Архитекти“

 

гр. Пловдив 4000
ул. Арх. Камен Петков, №64
Тел.: 0888 964 894

 

Е-mail: office@arhitekti.bg

 

www.arhitekti.bg

 


Вашият Коментар

Предоставените данни от вас се използват за целите на уеб сайта и не се предоставят на трети лица.
* Всички полета са задължителни

Бюлетин

Прочетете декларацията за личните данни преди да се абонирате за нашият бюлетин.

Прочетох и съм съгласен с декларацията за лични данни


Анкета

В каква къща искате да живеете?

Резултати