Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам

06 02 2023

п Проекти на къщи

Къща

Къща "Ева" - стил по поръчка

user thumb

Стоян

, Проекти на къщи

Къща „Ева” е мечтата на всяко семейство – тя е просторна, изключително удобна и много красива. Това е двуетажна, самостоятелна, еднофамилна къща с РЗП 350 кв. м, в която има достатъчно място за почивка и за забавления, за работа и хобита, за гости и за лични занимания. Предназначена е за строеж в с. Марково край Пловдив.


Както всички други къщи на архитектурно студио „Стършанов архитекти”, и тази е изключително стилна и елегантна. Класическите линии на фасадата са разчупени от декоративни рамки и каменна облицовка, които подчертават големите прозорци и вратите и придават на къщата гостоприемен вид. Фасадата е в меки, земни цветове, което прави усещането за дом още по-силно. Няма как да подминем и гостоприемната площадка пред входната врата, която е засенчена от малка тераса на втория етаж и така създава не само уют, а и удобство.


Къща „Ева” има пристроен голям гараж за един автомобил с достатъчно място за малка работилница или складиране на вещи. Освен това е снабден с прозорчета за естествена светлина и топла връзка към първия етаж за още по-голямо удобство на собствениците. Гаражът е практично разположен в по-неблагоприятната северна част на къщата, за да може активните помещения да имат по-добра ориентация към топлината и светлината.  

 

 


Цялото първо ниво е планирано така, че да посреща дневните нужди на семейството. В южната част на дома е разположена голяма дневна с отворен план, Г-образна форма и много светлина. Има врата от трапезарията към покрита веранда на двора, което отваря още повече помещението и предлага лесна възможност за използване на външните зони в ежедневието. Зоната за готвене е поместена в чупката на стаята, което я прави невидима от къта за отдих, но удобно свързана с трапезарията. Самата кухня е голяма и дава възможност за разполагане на много шкафове и техника, както и за остров или плот за закуска. В останалата част на дневната без проблем могат да се поберат голяма трапезна маса за голямо семейство или много гости, както и просторен кът за почивка и забавления. За по-голям комфорт в стаята има планирана камина, която да създава уют в зимните вечери.

 


На първия етаж се намират още и вграден гардероб в антрето, просторен склад за вещи на семейството, санитарен възел за гости, както и една допълнителна стая, която може да бъде използвана според нуждите на семейството като спалня, кабинет, стая за игри и т.н. Под високата част на стълбището е вмъкнат и един малък килер за още повече удобство.
Вторият етаж е планиран като място за качествена почивка. Тук има три спални с приблизително еднакви размери, които лесно могат да се разпределят между родителите и децата. За да е комфортът максимален, етажът се обслужва от две общодостъпни бани. Домакинята пък ще разполага с гардеробна, както и перално помещение със самостоятелно балконче. Но най-приятното място тук е огромната тераса, която обхваща целия покрив на гаража. Тя е достъпна от коридора на етажа и със своята площ от 41 кв.м, покрити с красива пергола, предлага достатъчно сянка за летните дни и уют за всеки ден в годината.

 

 


Разгледайте галерията и видеото, за да се насладите на всеки детайл от този съвършен дом за голямо семейство.

 

За контакти и информация:

 

арх. Елена Стършанова

 

Архитектурно студио „Стършанов Архитекти“

 

гр. Пловдив 4000
ул. Арх. Камен Петков, №64
Тел.: 0888 964 894

 

Е-mail: office@arhitekti.bg

 

www.arhitekti.bgВашият Коментар

Предоставените данни от вас се използват за целите на уеб сайта и не се предоставят на трети лица.
* Всички полета са задължителни

Бюлетин

Прочетете декларацията за личните данни преди да се абонирате за нашият бюлетин.

Прочетох и съм съгласен с декларацията за лични данни


Анкета

В каква къща искате да живеете?

Резултати