Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам

06 02 2023

п Проекти на къщи

Къща анелия

Къща „Анелия” – място за щастие

user thumb

Angel

, Проекти на къщи

Проектът ни днес е много специален – това е къща, която съдържа 273 кв. м щастие. Можем да си позволим да го кажем, тъй като е изключително лесно да си представим колко приятен и удобен би бил животът в този прекрасен дом.


Къщата е свободностояща в средата на парцела, така че можем да я огледаме от всички страни и имаме прекрасни гледки към двора от всяка една от стаите. Посреща ни с разкошна, покрита веранда и без да искаме, започваме да мислим за насладата от това да сме заедно със семейството и приятелите си. Верандата е стъпила здраво на няколко красиви, облицовани с камък колони, а на керемиденото ѝ покривче е кацнал приятен балкон. Хармоничната ѝ визия създава допълнителна радост за окото и загатва цялостния стил на къщата – ненатрапчив, съвременен и елегантен. Комбинацията от изчистени линии и естествени материали прави фасадата на къща „Анелия” едновременно приятна и изискана, а хармоничното разпределение на декоративните елементи в топли цветове ѝ придава допълнителен уют и мекота.


За да се получи максималка функционалност в използването на външното пространство и разпределението на помещенията вътре, главният вход на дома е изместен встрани, в източната част. Това позволява огромната дневна да се простира по цялата южна страна на първия етаж, а верандата да я опасва от край до край. Самата дневна е с площ от 44 кв. м, което позволява в нея да се поберат голяма трапезария и просторен кът за отдих с мека мебел и подходящи допълнителни елементи. Формата ѝ е Г-образна, като в чупката е приютена просторна кухня. Така мястото за готвене не е съвсем отделно, но в същото време е приятно закътано и не се набива на очи. Домакините имат малко по-официално място за посрещане на гостите си, като същевременно не се налага да ги оставят сами, докато сервират и готвят. В единия ъгъл на стаята е обособен затворен килер с директен достъп от кухнята. Той се използва както за складиране на продукти, така и за перално помещение и е изключително функционален, като същевременно приятно разчупва визията на дневната. Огромните прозорци по всички външни стени правят помещението светло, а френската врата към верандата му дава допълнителен простор и присъединява двора към стаята по естествен и приятен начин. За да има уют и в зимните вечери, в единия ъгъл на помещението е проектирана голяма камина, която се вижда отвсякъде.


Коридорът на това ниво води до още няколко помещения. Вдясно, в по-неблагоприятната северозападна част, са стълбите към втория етаж и просторен склад, който обхваща и пространството под стълбището. Това е чудесно място за котелно или за килер, в който да се складират сезонни вещи на семейството, или дори работилница, ако някой има интерес към майсторенето на различни предмети. В югозападната част е разположена стаята за гости, която лесно може да се превърне и в кабинет, стая за игри, зала за кино, библиотека или нещо друго според предпочитанията на обитателите. В самото дъно на коридора е просторната баня с тоалетна, предназначена за гости.


Съвсем според съвременните предпочитания, вторият етаж е отделен за лично пространство и почивка на членовете на семейството. Вляво са разположени двете големи детски спални. Те гледат на югоизток и имат излаз към обща тераса над верандата. Всяка една от тях е с площ над 15 кв. м, което ги прави подходящи за почивка и забавления на деца във всяка възраст. В дъното на коридора има баня с тоалетна, която обслужда детските стаи.


Вдясно, на югоизток, е разположена родителската спалня. Тя няма външно пространство, но има голям южен прозорец, който предлага приятен изглед над градината, и разполага със собствена гардеробна и баня с тоалетна, което я прави наистина функционална. Лесно е да си представим колко комфортно е да се почива на такова място.

 

За контакти и информация:

 

арх. Елена Стършанова

 

Архитектурно студио „Стършанов Архитекти“

 

гр. Пловдив 4000
ул. Арх. Камен Петков, №64
Тел.: 0888 964 894

 

Е-mail: office@arhitekti.bg

 

www.arhitekti.bg


Вашият Коментар

Предоставените данни от вас се използват за целите на уеб сайта и не се предоставят на трети лица.
* Всички полета са задължителни

Бюлетин

Прочетете декларацията за личните данни преди да се абонирате за нашият бюлетин.

Прочетох и съм съгласен с декларацията за лични данни


Анкета

В каква къща искате да живеете?

Резултати