Ние използваме "бисквитки", за да подобрим качеството на предлаганите от нас услуги. Научете повече.
Приемам

06 02 2023

и Интериорен дизайн

Изтънчен и модерен апартамент за двама

Изтънчен и модерен апартамент

user thumb

Стоян

, Интериорен дизайн

Когато апартаментът е малък, е трудно да се обзаведе така, че да изглежда просторен, като в същото време съдържа всичко необходимо за спокойно ежедневие. Но добрите интериорни дизайнери знаят как да се справят с тази трудна задача. Точно такова малко жилище, в което е лесно и приятно да се живее, ще разгледаме този път. Дизайнът е дело на професионалистите от студио „Крафтекдизайн”, които не само сътворяват, но и реализират проекта.

 

Жилището е съставено от дневна с отворен план, спалня и баня. За всички помещения са избрани меки цветове – кафяво, екрю, сиво и тъмносиньо, които създават усещането за спокойствие и уют. И за да не изглежда малък и претрупан, в целия апартамент са вградени огледала и златисти лайстни, които са приятна част от интериора и в същото време го карат да изглежда просторен.

 

 

Формата на дневната наподобява два леко разминати правоъгълника и е изключително удобна за естествено разграничаване на двете основни зони – за хранене и за отдих. Разбира се, дизайнерите са се възползвали максимално добре от това предимство, като са разположили кухнята в едната част, а диванът – в другата. За подовете са избрали красив паркет, нареден като рибена кост, който дискретно подчертава декоративните диагонали по стенните и шкафовете. Подът пред кухненския кът е в бял мрамор, също както гърба на кухнята и плота на трапезната маса.

 

 

Кухненските шкафове и вградените секции са изработени от един и същи материал и в един стил: екрю за горната част и тъмно дърво за долната. В секциите има вградени огледала, а елегантните им врати без дръжки са повторени в специално създадените стенни панели с диагонални, асиметрични линии, които внасят елемент на изненада и баланс. Навсякъде има огледала и дискретни златисти елементи за повече светлина. Така всички стени на помещението се преплитат в обща, хармонична визия, която е не само модерна, но и запълва нуждата от декоративни детайли в помещението. Кухненската маса е с модерна, олекотена визия, а тапицираните столове имат метални крака като нея и като елементите в шкафовете. Над трапезарията има красив полилей в кристал и златисто, който придава допълнителен блясък и разкош. И обратното – в къта за отдих има масивна маса, мек диван и дискретно осветление с лунички, което му придава повече уют и топлина.

 

 

Спалнята повтаря интериорната линия на хола – мебели и стенни панели в екрю, със златисти лайстни и вградено осветление, но уравновесени от меко сиво легло с тапицирана табла, както и от сивия меланж на мокета, разположен по целия под. Елегантни и оригинални нощни лампи се спускат изненадващо направо от тавана чак до нощните шкафчета. Стаята разполага с малка гардеробна, разположена в ниша в стената и оборудвана с лостове, чекмеджета и огледала. Вратите на гардеробната са плъзгащи, от затъмнено стъкло и същите златисти лайстни. Единственият художествен елемент в спалнята е стената с тапети на жерави, които разчупват строгостта на линиите и оживяват помещението.

 

 

Банята в апартамента е малка и за да не я претоварват визуално, дизайнерите са я облицовали изцяло в едни и същи плочки, имитиращи бежов мрамор с кафяви шарки. Изборът на златист цвят на батериите и душа ги прави незабележими, с което още повече увеличава усещането за простор. Единствените акценти в помещението са по-тъмните шкафове под мивката, както и кръглото огледало, което омекотява правите ъгли на огромните плочки по пода и стените.

 

 

За контакти и информация:

 

арх. Калин Благов

 

Крафтекдизайн

 

ул. „Пимен Зографски“ 16А
1172 ж.к. Дианабад, гр. София

 

www.kraftekdesign.com

 

E-mail: contact@kraftekdesign.com

 

тел: 0889012323

 


Вашият Коментар

Предоставените данни от вас се използват за целите на уеб сайта и не се предоставят на трети лица.
* Всички полета са задължителни

Бюлетин

Прочетете декларацията за личните данни преди да се абонирате за нашият бюлетин.

Прочетох и съм съгласен с декларацията за лични данни


Анкета

В каква къща искате да живеете?

Резултати